Molts nens es declaren obertament enemics de les verdures, fet que converteix els àpats que inclouen vegetals i hortalisses en autèntiques batalles amb els pares. Venim al rescat!
Tant els especialistes com els diferents organismes internacionals recomanen el consum de 5 racions de fruita i verdura diàries. Es tracta d’una indicació a tenir en compte especialment amb els nens, ja que és durant la infància quan s’adquireixen hàbits alimentaris que marcaran tota la vida adulta.
Per aquesta raó, i per ajudar-nos a promoure el consum de verdures entre els més petits, descobrim de la mà de l’Asociación Española de Fabricantes de Vegetales Congelados, ASEVEC, alguns trucs per conquerir els paladars més exigents de la casa:
– Cuida la presentació. Emprant la imaginació és possible preparar plats veritablement originals i atractius per als nens. Inspira’t en els animals o els seus objectes preferits (cotxes, flors, avions, etc.).
– Estalvia temps amb les verdures congelades. Molt més còmodes a l’hora de conservar, preparar i cuinar, les verdures congelades permeten, a més, aconseguir formes molt divertides a l’hora de cuinar.
– En la varietat està el gust. Aprofita la disponibilitat de verdures congelades durant tot l’any per oferir una dieta variada.
– Cuina amb ells. Una forma d’estimular les seves ganes, creativitat i habilitats motrius és involucrar als teus fills en la compra d’aliments i en la preparació dels plats.
Un fals hot-dog de verdures
Podràs preparar un deliciós hot-dog de verdures amb:
– 100 gr de pastanagues baby congelades
– 50 gr de mongeta congelada
– 6 cullerades de ceba picada congelada
– 50 gr de pebrot vermell congelat
– 50 gr de xampinyons
– 5 ous
– 2 panets per hot-dog
– Oli d’oliva
– Sal
– Pebre negre
Comença sofregint totes les verdures directament sense descongelar en una paella amb una mica d’oli, començant per la ceba i, una vegada esdevingui transparent, continua amb el pebrot, més tard amb la pastanaga, la mongeta verda i, finalment, els xampinyons.
Mentrestant, en un bol a part, bat els ous amb un polsim de sal i pebre. Talla les verdures en trossos petits i barreja-les amb l’ou batut. Amb molta delicadesa forma un motlle amb paper d’alumini en forma de salsitxa i cobreix-lo folgadament amb paper film, doncs després hauràs de tancar-lo pels extrems com un caramel.
Manipula amb molt de compte les salsitxes de verdures i fica-les en una olla amb aigua a foc fort, fins que comencin a bullir, per baixar el foc i que no sigui molt agressiu. La cocció serà d’uns 20 minuts i llavors només hauràs de treure-les de l’aigua, desembolicar els hot-dogs vegetals i col·locar-los entre dos panets torrats. Amaneix-los amb les vostres salses preferides i… a menjar!
Pizza vegetal amb pernil i formatge
Per elaborar una deliciosa pizza vegetal per a tota la família necessitaràs:
– 1 kg de coliflor congelada
– 1 kg de bròquil congelat
– 1 grapat de blat de moro congelat
– Pernil cuit o bacó al gust
– Formatge ratllat
– Tomàquet fregit
– 2 ous
– Sal
– Un rajolí d’oli d’oliva
Tritura el bròquil amb la coliflor, sense descongelar, amb l’ajuda d’una batedora i un colador xinès per extreure tota l’aigua que puguis. Bat un parell d’ous, afegeix sal i la mescla de verdures ja triturades. Ha de quedar una massa homogènia que estendràs sobre un paper per fornejar i cobrir amb una altra làmina de paper de forn. Dóna-li forma de pizza (o la forma que vulgueu!) amb l’ajuda d’un corró.
Després introdueix-la al forn a 190ºC durant uns 15 minuts amb calor a dalt i a baix. Mentrestant, prepara el pernil o el bacó i bull el blat de moro congelat. Una vegada la massa quedi cruixent, afegeix el pernil, el formatge i el blat de moro, per deixar uns 10 minuts més al forn la pizza. Tots a la taula!
La importància de les verdures congelades
Les verdures són una peça clau en la nutrició de les persones, per la qual cosa hem de fomentar el consum i conscienciació de la societat sobre la necessitat d’incorporar-les a la dieta diària.
Amb aquest objectiu, donats els beneficis per a la salut i els avantatges de la ultracongelació, que permet conservar totes les vitamines i minerals de les verdures, l’Asociación Española de Fabricantes de Vegetales Congelados, ASEVEC, disposa d’un espai a Internet, a través del qual podem conèixer amb rigor i profunditat el món de les verdures ultracongelades.
Vols saber com s’elaboren les verdures congelades, les zones espanyoles on es recullen les diferents varietats o els consells de salut i preparació dels especialistes? Accedeix a la web d’ASEVEC!