Pràctiques, delicioses i molt saludables, les verdures congelades són una excel·lent opció per tenir sempre a la cuina, ja que gràcies al procés d’ultracongelació, es mantenen en perfectes condicions i amb totes les seves propietats durant un llarg període de temps. A més, ja netes i trossejades, et permeten estalviar temps de preparació i afavoreixen l’aprofitament dels aliments, ja que pots conservar el que no consumeixis.
Un altre dels avantatges de les verdures congelades és que estan disponibles tot l’any i contenen alts índexs de vitamines, aigua, fibra i minerals, la qual cosa les converteix en un producte clau per una alimentació saludable.
Però, a més d’una bona alimentació, la forma de cuinar-les jugarà un paper fonamental si volem menjar de forma saludable, equilibrada i nutritiva. En aquest sentit, preparar verdures congelades és fàcil i ràpid, permetent que en poc temps disposem d’un plat molt sa.
A continuació repassem alguns trucs i consells a l’hora de cuinar verdures congelades:
No és necessari descongelar-les prèviament.
Es poden preparar de múltiples maneres:
Bullides: amb l’aigua bullint a 100º, és aconsellable tenir-les en remull el menor temps possible, seguint les recomanacions del fabricant, per conservar el major nombre de nutrients.
Saltejades: amb només un parell de cullerades d’oli a la paella. És recomanable anar afegint les verdures a poc a poc, així l’aigua s’evaporarà ràpidament.
Al vapor: aquesta és una tècnica menys estesa que es prepara a una cassola amb aigua i una reixeta, perquè les verdures mai arribin a tocar l’aigua.
Microones: seguint les indicacions i temps especificats a l’envàs.
Les verdures congelades són una peça clau en la nutrició de les persones i, amb l’objectiu de fomentar el seu consum i conscienciar a la societat sobre la necessitat d’incorporar aquests aliments en la dieta diària com a hàbit de vida saludable, l’Associació Espanyola de Fabricants de Vegetals Congelats, ASEVEC, té en marxa un espai a Internet, que permet conèixer amb profunditat i rigor el món de les verdures ultracongelades.
A la seva pàgina web es pot veure el procés de fabricació de les verdures congelades, les zones espanyoles on es recullen les diferents varietats, consells de salut i fins i tot el seu millor tractament i ús a la cuina per a elaborar deliciosos plats.
Recorda que a La Sirena trobaràs una àmplia varietat de verdures de la millor qualitat, ultracongelades poc després de la seva recol·lecció perquè les seves propietats i sabor segueixin intactes en arribar a la teva taula.