La tardor és el moment perfecte per recuperar el plaer de cuinar a casa. Amb l’arribada d’aquesta estació, ens acomiadem de les amanides fredes i el gaspatxo per donar la benvinguda als plats calents de cullera.
Ens trobem davant l’inici de l’època on regnen els deliciosos estofats i les cremes de verdures.
Els ingredients estrella del teu rebost a la tardor no seran els mateixos aliments que van triomfar en les teves receptes estiuenques. És per això que en aquest article et volem donar alguns consells per preparar el rebost perfecte per a la tardor. No te’ls perdis!
Envolta’t de verdures
La cuina de tardor és sinònim de llar. No hi ha res millor que un plat calent en un dia de pluja per aixecar l’ànim, per això els guisats, potatges, estofats i brous es converteixen en els protagonistes de la temporada. Les verdures que no pots oblidar en les teves preparacions calentes són les patates, el moniato, la carabassa i les hortalisses d’arrel com pastanagues, naps i xirivies.
També ha arribat l’època de les verdures escalivades com a guarnició a qualsevol plat, així que l’albergínia, el tomàquet i el pebrot també jugaran un paper important al teu rebost. No oblidis que les cremes de verdures es converteixen en el primer plat ideal de qualsevol menú. En aquestes preparacions triomfaran el porro i el carbassó!
La fruita seca és imprescindible
La tardor no és només sinònim de castanyes, sinó de tota la família de la fruita seca. Les ametlles, nous i cacauets no només et serviran com a berenar, sinó també t’ajudaran a dotar de sabor les teves preparacions. La fruita seca serveix de base per a les salses que acompanyen peixos, com fem per exemple en la nostra recepta de llenguado amb salsa de fruita seca.
Amb aquest clima més fresc també tornem a les preparacions al forn, i nosaltres t’animem a afegir un grapat de fruita seca a les teves preparacions més habituals per descobrir el més aviat possible l’increïble sabor que obtindran els teus plats. Prepara a casa la nostra recepta de pernilets de pollastre al forn amb castanyes i sorprèn als teus convidats! També pots utilitzar la fruita seca com a ingredient especial en les teves cremes de bolets per donar un toc reconfortant i càlid a la preparació.
No oblidis els dolços!
Els pastissos també tornen amb molta força a la tardor. Un dels ingredients principals en les preparacions dolces és la carabassa, ja que la seva versatilitat et permetrà utilitzar-la per a pastissos, pastissos de formatge, flams i melmelades. Els sabors com la canyella, la poma, la pera, les figues i la pruna també protagonitzaran les preparacions dolces.
Ara que coneixes els ingredients essencials per al teu rebost de tardor, no dubtis a tenir a mà tot el que necessites per preparar les teves receptes preferides… i gaudeix dels sabors més deliciosos de la temporada!