ES 

El blog de cocina y alimentación de la Sirena

lasirena-tecuida-blog.png

la Sirena te cuida

Contenido

Otros post

Tens el rebost preparat per la tardor?

Prepara el rebost perfecte per a la tardor.
Prepara el rebost perfecte per a la tardor.

La tardor és el moment perfecte per recuperar el plaer de cuinar a casa. Amb l’arribada d’aquesta estació, ens acomiadem de les amanides fredes i el gaspatxo per donar la benvinguda als plats calents de cullera.

Ens trobem davant l’inici de l’època on regnen els deliciosos estofats i les cremes de verdures.

Els ingredients estrella del teu rebost a la tardor no seran els mateixos aliments que van triomfar en les teves receptes estiuenques. És per això que en aquest article et volem donar alguns consells per preparar el rebost perfecte per a la tardor. No te’ls perdis!

Envolta’t de verdures

La cuina de tardor és sinònim de llar. No hi ha res millor que un plat calent en un dia de pluja per aixecar l’ànim, per això els guisats, potatges, estofats i brous es converteixen en els protagonistes de la temporada. Les verdures que no pots oblidar en les teves preparacions calentes són les patates, el moniato, la carabassa i les hortalisses d’arrel com pastanagues, naps i xirivies.

També ha arribat l’època de les verdures escalivades com a guarnició a qualsevol plat, així que l’albergínia, el tomàquet i el pebrot també jugaran un paper important al teu rebost. No oblidis que les cremes de verdures es converteixen en el primer plat ideal de qualsevol menú. En aquestes preparacions triomfaran el porro i el carbassó!

És temps per a les patates, el moniato, la carabassa i les hortalisses d'arrel.
És temps per a les patates, el moniato, la carabassa i les hortalisses d’arrel.

La fruita seca és imprescindible

La tardor no és només sinònim de castanyes, sinó de tota la família de la fruita seca. Les ametlles, nous i cacauets no només et serviran com a berenar, sinó també t’ajudaran a dotar de sabor les teves preparacions. La fruita seca serveix de base per a les salses que acompanyen peixos, com fem per exemple en la nostra recepta de llenguado amb salsa de fruita seca.

Amb aquest clima més fresc també tornem a les preparacions al forn, i nosaltres t’animem a afegir un grapat de fruita seca a les teves preparacions més habituals per descobrir el més aviat possible l’increïble sabor que obtindran els teus plats. Prepara a casa la nostra recepta de pernilets de pollastre al forn amb castanyes i sorprèn als teus convidats! També pots utilitzar la fruita seca com a ingredient especial en les teves cremes de bolets per donar un toc reconfortant i càlid a la preparació.

Dóna un toc fresc i cruixent a les teves cremes amb les herbes aromàtiques i les llavors.
Dóna un toc fresc i cruixent a les teves cremes.

No oblidis els dolços!

Els pastissos també tornen amb molta força a la tardor. Un dels ingredients principals en les preparacions dolces és la carabassa, ja que la seva versatilitat et permetrà utilitzar-la per a pastissos, pastissos de formatge, flams i melmelades. Els sabors com la canyella, la poma, la pera, les figues i la pruna també protagonitzaran les preparacions dolces.

Els pastissos també tornen amb molta força a la tardor.
Els pastissos també tornen amb molta força a la tardor.

Ara que coneixes els ingredients essencials per al teu rebost de tardor, no dubtis a tenir a mà tot el que necessites per preparar les teves receptes preferides… i gaudeix dels sabors més deliciosos de la temporada!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…