Ara que arriba l’estiu, comencem a organitzar festes i aperitius a casa per gaudir del bon temps. Per això, t’hem preparat algunes idees d’aperitius fàcils i ràpids, perfectes per àpats informals i celebracions. Descobreix unes receptes senzilles que podràs preparar en poc temps i que encantaran als teus convidats.
Els gotets, perfectes per a un aperitiu dempeus
Les copes o gotets són perfectes per emplatar de forma individual cremes, amanides o salses. Per als dies més calorosos de l’any, et recomanem preparar gotets de cremes fredes com la d’alvocat, coriandre i llima; el gaspatxo o la vichyssoise.
Els gotets també són ideals per un ceviche típic peruà, una porció de pico de gallo amb una torrada, un tàrtar de tomàquet i mousse de tonyina, un taboulé o fins i tot una amanida de salmó i llet de coco.
Coca d’escalivada o dels teus ingredients preferits
Farina, oli, sal i un rajolinet de cervesa. Aquests són els únics ingredients que necessitem per obtenir una mescla elàstica que podrem estirar per col·locar a la safata del forn i elaborar una coca. Així tindrem una base perfecta per col·locar tires d’escalivada, rodanxes de carbassó i tomàquet (amb formatge brie com a acabat final), pebrot verd amb trossos de pollastre o qualsevol altre ingredient que creguis adequat.
Gambes a la gavardina
Entre els aperitius fàcils i ràpids es troben aquells elaborats amb gambes o llagostins. Les gambes són perfectes per a un còctel, però també per a molts altres plats. Et proposem arrebossar-les amb massa Orly deixant únicament la cua sense pelar i servir-les tal qual. Aquest tipus d’arrebossat és lleuger, suau i esponjós. També pots preparar-les per acompanyar una crema o qualsevol altre plat.
Espàrrecs amb pernil
Els espàrrecs de marge són un ingredient perfecte per a una dieta equilibrada i saludable. Els podem incloure acompanyant un arròs, al sofregit d’una pasta, en un saltat… Però passats per la planxa o el forn i enrotllant cadascun en una rodanxa de pernil ibèric, aconseguirem un colorit i saborós aperitiu.
Falafel amb salsa de iogurt
Una de les receptes més conegudes de la gastronomia àrab és el falafel, un plat vegetarià. A base de llegums, el falafel és una opció ideal per donar un toc especiat als teus aperitius. La seva recepta canvia segons la regió i el toc personal de cada cuiner, encara que al falafel més típic no poden faltar-hi els cigrons.
Com hauràs vist, tens moltíssimes opcions per als teus aperitius i entrants. Ara només et queda trobar una excusa per convidar als teus amics a una divertida reunió primaveral!