Si cada vegada que busques un utensili o un ingredient et costa trobar-lo, no et preocupis. Hem recopilat tres consells perquè reorganitzis la teva cuina, optimitzant l’espai i aconseguint una cuina en la qual regni la funcionalitat. Et convidem a posar-los en pràctica!
Buida armaris i selecciona
Comença des de zero buidant calaixos, armaris i prestatges. Col·loca totes aquestes coses sobre una taula perquè tinguis una visió global de tot. Pensa en cada element i la seva utilitat. Realment és necessari? T’agrada? Quan va ser l’última vegada que el vas fer servir?
Divideix per seccions tots els articles que vagis seleccionant: el grup de coses que conservaràs, el de les coses que donaràs a altres persones i el de coses que llençaràs.
Neteja a fons
Quan tinguis totes les coses fora de les zones d’emmagatzematge, serà el moment perfecte per netejar a fons tots els espais i racons de la cuina. Aprofita per repassar zones que no es netegen diàriament com l’extractor, la nevera, el congelador i els interiors dels armaris i calaixos.
Defineix cadascuna de les zones
Ara hauràs de tornar a guardar tot allò que has tret. Però primer hauràs d’apuntar en un paper com distribuiràs cada objecte segons les diferents àrees de la cuina. Així per exemple, pots disposar zones com aquestes:
–Zona rutinària: en aquesta secció hauràs de seleccionar els calaixos i armaris que siguin més accessibles per fer més còmode l’accés a coberts, tasses, plats i altres.
–Zona de cuina: aquí es col·locarien tots els estris que utilitzes per cuinar, com ara olles i paelles, taules per tallar, culleres de fusta, etc.
–Zona de rebost: és l’espai per a les espècies, els electrodomèstics i les vaixelles més grans, entre d’altres.
–Zona d’emmagatzematge: en aquest segon rebost guarda els tuppers, els aliments amb data de caducitat llarga com ara conserves, el paper d’alumini i el film transparent, etc.
–Zona de cafè i bar: aquesta zona pot ser un moble o un altre armari de la cuina i la utilitzarem per guardar tassetes de cafè, gots de xopet, la cafetera i altres elements similars.
–Zona de sota l’aigüera: és la zona perfecta per emmagatzemar articles de neteja i les bosses d’escombraries.
Amb aquesta mateixa lògica, organitza els aliments que van a la nevera i al congelador. Agrupa els articles segons el seu disseny i grandària, per col·locar-los aprofitant l’espai al màxim. Veuràs com a partir d’ara sabràs a on és tot i les hores que passis a la cuina seran més productives!