El lluç austral Xile és un peix molt apreciat a l’alta cuina. Prové dels corrents freds i australs de l’Oceà Pacífic, a Xile, i creix en aigües cristal·lines envoltat per un entorn pur i natural sota la influència del corrent d’Humboldt.
Les gèlides aigües en les que habita converteixen el Lluç Austral Xile en un producte de sabor suau, però ple de matisos, amb una textura ferma, que es separa en delicades i fines làmines.
Es tracta d’un lluç més allargat i prim que la resta de varietats, i encara que la seva longitud oscil·li normalment entre els 60 i 100 cm, pot arribar als 125 cm de longitud. I el millor de tot és que aquest lluç completament salvatge representa un aliment lleuger i alhora molt saludable.
Aquest peix blanc resulta ideal tant per a receptes senzilles com per a les més elaborades, donada la seva gran qualitat i versatilitat a la cuina i les seves diverses formes de cocció, ja sigui al forn, bullit, al vapor, fregit, a la planxa o a la brasa.
El lluç austral de Xile és un peix de llom gris blavós, ventral blanc i aletes fosques, ric en fosfolípids, àcids grassos omega 3 i proteïnes d’alt valor biològic. A més, és baix en greixos, té un alt contingut en aigua i aporta tant vitamines com proteïnes.
Els talls del lluç austral
El lluç austral és conegut com “el rei dels lluços” i es presenta en una àmplia varietat de talls. Des del seu tall més tradicional a rodanxes, fins als substanciosos lloms, apreciats per no tenir espines i contenir una gran quantitat de carn.
A la zona més propera a la cua es troba el filet de lluç, un tall que acostuma a emprar-se a receptes de fregits o al forn, doncs la seva elaboració pot ser molt ràpida. D’altra banda, els centres d’aquest lluç solen ser peces molt utilitzades a restauració per a la preparació de racions individuals.
Un producte d’alta cuina
Tot i ser majorment conegut per protagonitzar una gran varietat de plats gourmet, el lluç austral també és perfecte per a realitzar receptes senzilles.
Et proposem dues opcions que pots preparar fàcilment a casa: Lluç a la sidra amb cloïsses o bé una cassola de lluç austral amb cocotxes.
El lluç austral de Xile és un peix capaç de revolucionar per complet les teves receptes tradicionals. Encara no l’has tastat?