La teva família és fan del lluç? A continuació, t’expliquem els avantatges d’incloure el lluç austral a la vostra dieta. Parlarem de les millors formes de preparar aquest peix de sabor tan suau i sucós, pensant en la cura de la salut i els seus beneficis. Tasta’l ara a la Sirena!
Un peix famós per la seva versatilitat
El lluç és un peix blanc molt popular pel seu suau sabor i la seva carn sucosa. En el cas del lluç austral, parlem d’una varietat de lluç pescada a aigües argentines, xilenes i sud-africanes i famosa pel seu gran tamany.
Sabies que el lluç és un peix baix en greixos? Per aquest motiu, la seva digestió et resultarà lleugera i a més, és molt recomanable per a les persones que segueixen una dieta hipocalòrica per fer front a l’anomenada “operació bikini”. El lluç és una bona font de proteïnes i també destaca pel seu contingut en minerals com el iode, el fòsfor, el potassi i el magnesi.
Es tracta també d’un peix del que podem aprofitar parts tan diferents com els lloms (de la part davantera o oberta), el clatell, la illada (de la part més fina del ventre), el cap (utilitzat per fer brou de peix o fumet), les cocotxes (de la zona gular o galtes del cap) i la cua, de la qual també obtenim filets.
Les formes de cuinar el lluç
Per descongelar el lluç només hauràs de deixar-lo sobre una reixeta dins d’un envàs a la nevera, perquè així els sucs de la descongelació quedin separats del peix. Aquest és el procediment a seguir si vols cuinar el peix a la planxa, fregit, arrebossat o a la graella. Si, d’altra banda, optes per coure’l bullit, al vapor o al forn, pots preparar el peix directament congelat.
Recorda que a la Sirena trobaràs una àmplia varietat de talls de lluç perquè puguis preparar qualsevol recepta. I durant la setmana del 16 al 22 d’abril, aprofita l’oferta en lloms de lluç austral Premium en un pack de quatre peces. Prepara saboroses receptes amb el rei dels lluços!