Els cargols de terra són tota una delicatessen a moltes regions on es practica la cuina mediterrània. Els cargols se solen preparar acompanyats de salses i guarniments que els atorguen un sabor deliciós.
Si t’agraden, has de saber que són múltiples els beneficis que pot aportar-te el consum de cargols. Una de les seves característiques més rellevants és la seva carn, que a diferència de la carn d’altres animals, té un índex de greix molt reduït i alhora una aportació calòrica mínima, amb un alt nivell de minerals com el potassi i el magnesi.
Moltes persones renuncien a la idea de cuinar cargols per la creença que es tracta d’un plat tediós i complicat de preparar; no obstant això, a la pràctica és molt senzill, especialment si optes per comprar els cargols ja nets i escaldats que trobaràs a la Sirena.
Si segueixes els passos que et donarem a continuació, netejar i cuinar cargols es convertirà en una tasca molt senzilla.
Com netejar cargols, pas a pas
El primer pas per netejar els cargols és abocar-los en un recipient de cristall gruixut amb aigua freda i sal. Per calcular la mesura de sal, pots guiar-te per la quantitat de cargols que tinguis, fent un càlcul aproximat d’un grapat de sal per cada 20 cargols.
Remou els cargols de manera continuada perquè vagin deixant anar a poc a poc la gran quantitat de bava que tenen. Per aconseguir eliminar per complet la bava, és necessari que repeteixis aquest procés diverses vegades, canviant l’aigua i la sal consecutivament fins que aconsegueixis que l’aigua romangui neta després d’uns minuts de remoure.
Després d’haver reposat durant hores en aigua, els cargols ja estaran llests per ser cuits! Retira’ls un a un del recipient i fica’ls a una cassola a foc alt perquè comencin a bullir. Després de quinze minuts coent, treu els cargols i escorre’ls per preparar-los a continuació amb la teva salsa preferida: romesco, una mescla de tomàquet, vi blanc i pebre vermell, o amb un toc picant de bitxo!
Recorda que si vols estalviar temps i esforç, a la Sirena pots trobar cargols de terra ultra congelats, nets i escaldats perquè gaudeixis de tot el seu sabor i propietats.