La gamba és un dels mariscs més consumits al món, doncs es tracta d’un crustaci amb una característica aparença de color vermellós o rosat, que a més de ser deliciós, està ple de propietats i nutrients.
Existeixen una infinitat de receptes per a preparar amb aquest marisc, ja que el seu gran sabor i versatilitat et permeten incloure’l en amanides, arrossos, pastes, com a entrant, en sushi… i molts plats més! Et convidem a descobrir tots els beneficis d’incloure aquest marisc a la teva dieta.
Les gambes són baixes en calories
Cada unitat de gamba mitjana proporciona al voltant de 7 calories, la qual cosa significa que una dotzena compta amb menys de 85 calories, convertint aquest marisc en l’aliment ideal per acompanyar les dietes per perdre pes. Comparada amb altres peixos, la gamba conté 71 calories per cada 100 grams, en comparació amb les anxoves (210 calories), les sardines (208 calories) o el salmó (208 calories).
És un aliment ric en proteïnes
A més del seu contingut en aigua, les gambes estan conformades principalment de proteïnes. La seva carn suau és rica en proteïnes d’origen animal, considerades d’alt valor biològic i necessàries per al correcte desenvolupament de múltiples funcions en el nostre organisme. Així, 100 grams de gambes cuinades al forn o a la planxa proporcionen aproximadament 20 grams de proteïna, gairebé tants com un pit de pollastre!
Estan plenes de minerals i vitamines
A part de les proteïnes, les gambes ens ofereixen una excel·lent font de vitamines i minerals. El seu consum diari ens pot proporcionar el valor de seleni necessari per a la nostra salut. El seleni és un potent mineral antioxidant que fomenta la producció d’anticossos i augmenta l’eficàcia de les nostres cèl·lules blanques.
Les gambes, a més, contenen una important quantitat de coure que ajuda a enfortir els ossos, i zinc, indicat per produir enzims en el nostre organisme i contribuir en el desenvolupament de cèl·lules immunològiques. A més, el color primari de les gambes el proporciona el seu contingut en astaxantina, un potent antioxidant comparable amb la Vitamina E, que combat l’estrès oxidatiu i és beneficiós per a la pell, la vista i la salut cel·lular.
Gaudeix de tots els beneficis d’aquest aliment
A La Sirena trobaràs una gran varietat de gambes perquè puguis cuinar aquest aliment i gaudir de totes les seves propietats. Recorda que ultracongelar els aliments just després de la seva pesca permet conservar durant més temps tots els seus nutrients i vitamines.
Segons el plat que vulguis preparar, pots triar les gambes per la seva mida. Les gambes pelades grans estan carregades de sabor i són ideals per acompanyar un aperitiu amb una mica de salsa o sal marina. I en el cas que vulguis cuinar arrossos o pastes, pots optar per la gamba petita per realçar el sabor dels teus plats.
Ara que coneixes totes les seves propietats i beneficis, no dubtis a incloure les gambes en la teva dieta habitual per començar a beneficiar-te de les seves propietats.