Pocs mariscs generen tanta devoció al nostre país com els llagostins. De fet, es tracta del marisc més consumit i apreciat, doncs poques són les celebracions en les quals no està present a taula.
I atès que es tracta d’un marisc perfecte per a tot tipus d’ocasions, a continuació t’expliquem els avantatges que ofereix cuinar-lo al forn, una tècnica amb la qual evitaràs fums i el podràs preparar de forma molt ràpida. Et donem les millors idees per gaudir dels llagostins al forn!
El llagostí és un marisc que viu en mars de tot el planeta, encara que al Mar Mediterrani podem trobar una de les seves varietats més gustoses. Una vegada congelat al poc temps de ser capturat, manté les seves propietats fins arribar a la teva taula. Per tant, per cuinar-lo, si el vols fer al forn, només l’hauràs de descongelar, submergint-lo en aigua freda minuts abans de cuinar-lo. Recorda que en cas de que el volguessis bullir, no cal descongelar-lo abans.
Consulta els nostres trucs per descongelar i cuinar el marisc si tens dubtes sobre com realitzar aquest procés!
Molts nutrients i un sabor molt especial
Els llagostins s’assemblen a les gambes i als escamarlans, però un dels factors que els diferencia d’aquests són les seves propietats nutritives, doncs destaquen per la seva aportació de ferro i el seu elevat contingut en iode. També són una font important de proteïnes i fòsfor, malgrat que el seu contingut en colesterol és superior al d’altres mariscs.
Tasta els llagostins al forn
Aquest marisc tan exquisit admet un gran nombre de receptes. Amb ells podem preparar amanides, aperitius, farciments, truites, arrossos, pastes, llegums, pastissos… Però també poden servir d’acompanyament de qualsevol peix, o servir com un plat principal molt llaminer.
Per a degustar-los com a plat principal, una bona idea és cuinar-los al forn. Així evitaràs els molestos fums a la cuina.
Coure’ls al forn és tan fàcil com, una vegada descongelats, posar-los en una safata apta pel forn, abocar-hi al damunt una barreja d’alls, vi blanc i nyores saltades amb oli d’oliva i julivert, i coure’ls al forn preescalfat a 170ºC durant uns 4 minuts aproximadament. Cada forn és diferent, així que és important vigilar que no queden massa cuits.
Recorda que a la Sirena trobaràs una gran varietat de llagostins amb el millor sabor. A més, no oblidis fer un cop d’ull a la secció de receptes de la nostra web per inspirar-te i preparar uns llagostins exquisits per als teus comensals.