Els aperitius són plats lleugers perfectes per obrir la gana i donar la benvinguda als teus convidats. Existeixen una gran varietat de receptes per preparar aperitius senzills i deliciosos, des dels canapès, torrades i pastissos salats, fins a preparacions més gourmet amb ingredients com el formatge o el pernil.
No obstant això, la presentació és probablement una de les característiques més importants quan serveixes un aperitiu, perquè a partir de la seva aparença se solen generar unes expectatives sobre el seu sabor. Per això, en aquest article recopilem una sèrie d’idees originals per servir aperitius, que et convertiran en un perfecte amfitrió. Pren nota!
Serveix els teus aperitius en gots de “chupito”
Utilitza els gots més vistosos que tinguis a casa com a base de presentació per als teus aperitius. Pots utilitzar els gots alts i prims (de tipus colpet o “chupito”) per cremes i petits aperitius. Per la seva banda, els gots amples seran perfectes per a plats que requereixin de cullera o forquilla, i els gots rectes per elaborar un plat format per diverses capes.
Una idea per sorprendre: aperitius en cons
Una idea que cada vegada resulta més popular són els aperitius muntats en cons de neula. Aquests són ideals per servir preparacions cremoses a base de formatge, així com cremes com guacamole, hummus o paté i decorar amb unes fulles de coriandre.
Pots utilitzar la teva imaginació i emplenar-los amb el que et vingui de gust, sempre procurant que es mantingui bé el farcit i no caigui fàcilment. A més, els cons serveixen de base per a preparacions tant dolces com a salades, així que existeixen una infinitat de possibilitats i receptes per aquest excepcional aperitiu.
Barquetes en bases comestibles
No hi ha res més deliciós que els aperitius 100% comestibles, per això les barquetes o “montaditos” són tan populars! No obstant això, a més de la típica barqueta a base de pa, tens a la teva disposició una infinitat d’aliments que poden servir com a base per obtenir resultats realment deliciosos.
Les verdures i hortalisses cilíndriques poden servir com a bases dels canapès, acompanyats amb carn i alguna crema d’untar. I els aliments com ara els tomàquets, els cors de carxofa i els pebrots pots emplenar-los amb els ingredients de la teva preferència i daurar-los uns minuts al forn perquè aconsegueixin un acabat fantàstic. I el millor de tot és que no deixaran restes per netejar!
Les broquetes són una gran opció
Només necessites uns escuradents per formar petites broquetes amb els ingredients que tinguis a mà. Fins i tot unes simples olives alternades amb daus de formatge feta es poden transformar en un aperitiu perfectament servit amb l’ajuda dels escuradents.
L’amanida caprese en format mini broqueta és una de les receptes més delicioses per servir amb aquest mètode, però també funcionen altres aliments com les verdures escalivades, els llagostins, les gambes o els ous de guatlla amb patates.
Ara que coneixes aquestes idees de presentació per als teus aperitius, no dubtis a posar-les en pràctica per sorprendre a tots els teus convidats en la teva propera celebració!