ES 

El blog de cocina y alimentación de la Sirena

lasirena-tecuida-blog.png

la Sirena te cuida

Contenido

Otros post

Et demostrem que les verdures congelades són molt sanes!

Cuinar amb verdures congelades t'estalviarà temps i esforç!
Cuinar amb verdures congelades t’estalviarà temps i esforç!

Existeixen multitud de mites i llegendes en torn als aliments congelats, que durant anys ens han portat a prioritzar el producte fresc en la nostra alimentació diària. En realitat, es tracta d’un conjunt d’informacions que s’allunyen molt de la realitat, ja que els aliments congelats no són en cap cas menys rics en vitamines i nutrients.

Analitzant el cas de les verdures congelades, diferents estudis d’investigació han demostrat que el contingut de vitamines i minerals de la versió congelada, és el mateix que en les verdures fresques. Fins i tot en algunes ocasions, com és el cas del bròquil o les mongetes tendres, es pot observar que conserven millor els seus beneficis a la versió congelada que a la fresca.

A La Sirena trobaràs verdures ultracongelades per les teves cremes i purés.
A la Sirena trobaràs verdures ultracongelades per les teves cremes i purés.

La diferència més gran amb els productes frescos és que aquests últims perden beneficis des que es recullen a l’hort i fins que arriben a la taula del consumidor, ja que durant aquest procés poden passar diversos dies. En el cas dels congelats, la immediatesa amb la qual són processats i empaquetats és un element clau per a la conservació dels seus nutrients.

L’explicació la trobem en el procés al que són sotmeses les verdures congelades, que són recol·lectades al seu millor moment de maduració, quan tenen tot el valor nutritiu. Una vegada recollit el producte, en el moment perfecte, es procedeix a ultracongelar-lo.

Les verdures congelades són una peça clau en la nutrició de les persones.
Les verdures congelades són una peça clau en la nutrició de les persones.

La ultracongelació és un procés que amb prou feines dura tres hores i que, al dur-se a terme amb temperatures molt baixes, no requereix l’ús de conservants ni additius, per la qual cosa l’aliment manté en tot moment la seva qualitat. Els aliments, nets de les parts sobrants, se sotmeten a temperatures inferiors a -20ºC, impedint el desenvolupament de microorganismes i mantenint la qualitat del producte.

Les verdures congelades són una peça clau en la nutrició de les persones, i amb l’objectiu de fomentar el seu consum i conscienciar a la societat sobre la necessitat d’incorporar aquests aliments a la dieta diària com a hàbit de vida saludable, l’Asociación Española de Fabricantes de Vegetales Congelados, ASEVEC, té en marxa un espai a Internet que permet conèixer amb profunditat i rigor el món de les verdures ultracongelades.

Els espinacs són rics en ferro, nutrient essencial pel cos.
Els espinacs són rics en ferro, nutrient essencial pel cos.

A la pàgina web de l’ASEVEC es pot veure des del procés de fabricació de les verdures congelades, les zones espanyoles on es recullen les diferents varietats, consells de salut així com el seu millor tractament, a més dels seus diferents usos a la cuina per elaborar deliciosos plats. Anima’t a preparar saludables receptes amb verdures per a tota la família!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…