L’escamarlà és un dels mariscos més saborosos de la nostra gastronomia. Aquest crustaci amb closca, que resisteix poc temps fora de l’aigua, sol trobar-se congelat als punts de venda, ja que la congelació és una de les millors maneres de mantenir la seva qualitat i conservar totes les seves propietats. A La Sirena, t’oferim una àmplia varietat d’escamarlans de qualitat superior perquè triïs el que millor s’adapti a les teves necessitats:
- Escamarlà gran: Ideal per a aquells que busquen una mida generosa, perfecta per a plats que destaquen la presència de mariscos de gran qualitat.
- Escamarlà mitjà: Versàtil i exquisit, és una excel·lent opció per a qualsevol recepta, aportant un sabor inconfusible i fàcil d’incorporar en diversos plats.
- Escamarlà súper gegant premium: La nostra opció premium per als qui desitgen la mida més gran i sucosa, ideal per a ocasions especials on el protagonisme del marisc és indiscutible.
- Escamarlà ultracongelat 3/6 peces per quilo: L’opció perfecta per mantenir qualitat i sabor al congelador, sempre a punt per preparar.
Com coure escamarlans congelats
L’escamarlà és un marisc amb closca que podem descongelar amb molta facilitat. La millor manera de fer-ho és submergint els escamarlans congelats crus en aigua freda durant uns minuts. Quan estiguin descongelats, només haurem d’escórrer-los i ja podrem emprar-los en la recepta que més ens vingui de gust.
Si volem bullir els escamarlans, no caldrà descongelar-los amb anterioritat. Posem a bullir una olla amb aigua, unes fulles de llorer i unes boletes de pebre negre. Quan l’aigua bulli, afegirem abundant sal i, seguidament, els escamarlans directament congelats. Depenent de la seva mida, els deixarem bullir més o menys temps.
Si són grans, una vegada comenci a bullir l’aigua de nou, els deixarem coure 2 minuts. Si són de mida petita, una vegada comenci a bullir de nou l’aigua ja els podrem retirar. Finalment, els refredarem amb aigua i gel, per tal d’aturar la cocció, i ja els podem escórrer. És important no coure en excés el marisc, així mantindrà la seva textura i no ens quedarà sec.
Si en canvi els volem cuinar a la planxa, s’han de descongelar amb anterioritat seguint les indicacions del vídeo. Una vegada descongelats, escalfarem bé la paella o la planxa i cobrirem el fons de sal abans de posar-hi els escamarlans. Només haurem de cuinar-los volta i volta i servir-los en un plat amb una mica d’oli d’oliva i julivert trossejat.
L’escamarlà: un aliment amb moltes proteïnes i poques calories
L’escamarlà és el crustaci menys calòric i les proteïnes són el seu nutrient més abundant. Després dels peus de cabra o percebes, els escamarlans són també el crustaci amb menor quantitat de greixos i contenen potassi, fòsfor, magnesi, iode i vitamina B12.
Recorda que a la secció de Receptes de la Sirena trobaràs moltes idees per incloure escamarlans als teus plats. Fes-hi un cop d’ull i aporta sabor als teus menús amb aquest deliciós marisc.