ES 

El blog de cocina y alimentación de la Sirena

lasirena-tecuida-blog.png

la Sirena te cuida

Contenido

Otros post

Els bolets: l’ingredient estrella de la temporada

Descobreix per què els bolets són una delícia gastronòmica!
Descobreix per què els bolets són una delícia gastronòmica!

La tardor és l’època de màxima esplendor dels bolets, gràcies a l’arribada de les pluges i de les temperatures pròpies d’aquesta estació. És per això que ens trobem davant el millor moment de l’any per preparar plats que tinguin com a ingredient principal aquests deliciosos aliments.

Els bolets representen la part fructífera dels fongs i són considerats un fruit d’alt valor gastronòmic arreu del món. Al nostre país podem trobar una àmplia varietat de bolets comestibles amb sabors i aromes molt diferents, que prenen especial importància en aquesta època de l’any.

La popularitat d’aquest ingredient es remunta als anys de l’Imperi Romà, quan algunes varietats d’aquest fong van rebre noms propis de cèsars romans, un clar exemple de la importància que tenia aquest aliment a la dieta de fa més de dos mil anys.

Et descobrim a continuació a què és deguda la seva riquesa gastronòmica.

La part més visible dels bolets s'anomena barret.
La part més visible dels bolets s’anomena barret.

La cultura al voltant dels bolets

Els bolets només apareixen en determinats moments de l’any, quan la temperatura i la humitat són les adequades, per això passat la calor estiuenca i abans de les temperatures hivernals, ens preparem per donar-los la benvinguda i convertir-los en els protagonistes dels nostres plats calents.

La dificultat de trobar els bolets és un dels aspectes més característics d’aquest aliment. La seva cerca pels alzinars, fagedes i pinedes ha esdevingut en tota una cultura, donat que es necessita molta paciència i els coneixements adequats per trobar-los, ja que solen estar amagats als llocs humits i poc il·luminats.

Els bolets han de arrencar-se amb cura o tallar arran.
Els bolets han de arrencar-se amb cura o tallar arran.

Un producte de sabor exquisit

Els bolets són un aliment lleuger, i a més, són rics en vitamines i minerals. Però més enllà de les seves propietats nutricionals, són aprofitats en una infinitat de receptes per enriquir el sabor de diversos plats. Una de les característiques més importants és la seva textura, la qual cosa els converteix en l’ingredient perfecte per combinar-los amb carns i pastes, o fins i tot per preparar salses.

Entre les formes més tradicionals de preparació es troben els bolets trossejats amb oli d’oliva i sal, que poden resultar ideals com a acompanyament de plats principals. A més, a la cuina espanyola és molt habitual una preparació de bolets saltats amb diverses hortalisses i espècies.

Aquest fruit tan característic de tardor també és ideal per preparar revoltims i estofats calents amb verdures, que es poden complementar amb llagostins o trossets de pit de pollastre per aportar més sabor i preparar un plat equilibrat.

El pollastre guisat amb bolets és una opció nutritiva i deliciosa.

Què esperes per cuinar les teves receptes preferides de tardor? Descobreix la nostra selecció de ceps trossejats premium i la nostra barreja de bolets silvestres i deixa’t sorprendre amb el resultat de les teves preparacions!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Vols 5€ de descompte?

Apunta’t a la nostra Newsletter i rebràs un codi promocional i grans ofertes exclusives…