La tardor és l’època de màxima esplendor dels bolets, gràcies a l’arribada de les pluges i de les temperatures pròpies d’aquesta estació. És per això que ens trobem davant el millor moment de l’any per preparar plats que tinguin com a ingredient principal aquests deliciosos aliments.
Els bolets representen la part fructífera dels fongs i són considerats un fruit d’alt valor gastronòmic arreu del món. Al nostre país podem trobar una àmplia varietat de bolets comestibles amb sabors i aromes molt diferents, que prenen especial importància en aquesta època de l’any.
La popularitat d’aquest ingredient es remunta als anys de l’Imperi Romà, quan algunes varietats d’aquest fong van rebre noms propis de cèsars romans, un clar exemple de la importància que tenia aquest aliment a la dieta de fa més de dos mil anys.
Et descobrim a continuació a què és deguda la seva riquesa gastronòmica.
La cultura al voltant dels bolets
Els bolets només apareixen en determinats moments de l’any, quan la temperatura i la humitat són les adequades, per això passat la calor estiuenca i abans de les temperatures hivernals, ens preparem per donar-los la benvinguda i convertir-los en els protagonistes dels nostres plats calents.
La dificultat de trobar els bolets és un dels aspectes més característics d’aquest aliment. La seva cerca pels alzinars, fagedes i pinedes ha esdevingut en tota una cultura, donat que es necessita molta paciència i els coneixements adequats per trobar-los, ja que solen estar amagats als llocs humits i poc il·luminats.
Un producte de sabor exquisit
Els bolets són un aliment lleuger, i a més, són rics en vitamines i minerals. Però més enllà de les seves propietats nutricionals, són aprofitats en una infinitat de receptes per enriquir el sabor de diversos plats. Una de les característiques més importants és la seva textura, la qual cosa els converteix en l’ingredient perfecte per combinar-los amb carns i pastes, o fins i tot per preparar salses.
Entre les formes més tradicionals de preparació es troben els bolets trossejats amb oli d’oliva i sal, que poden resultar ideals com a acompanyament de plats principals. A més, a la cuina espanyola és molt habitual una preparació de bolets saltats amb diverses hortalisses i espècies.
Aquest fruit tan característic de tardor també és ideal per preparar revoltims i estofats calents amb verdures, que es poden complementar amb llagostins o trossets de pit de pollastre per aportar més sabor i preparar un plat equilibrat.
Què esperes per cuinar les teves receptes preferides de tardor? Descobreix la nostra selecció de ceps trossejats premium i la nostra barreja de bolets silvestres i deixa’t sorprendre amb el resultat de les teves preparacions!