El salmó noruec gaudeix d’una gran popularitat entre els experts en aliments i consumidors a tot el món. La combinació única del clima extrem noruec i les seves aigües fredes i cristal·lines aporten al peix una qualitat superior, un sabor inconfusible i una textura perfectes que fan les delícies de grans cuiners i gourmets.
Durant segles, la pesca ha estat un pilar fonamental per tal que els primers noruecs es poguessin establir i viure en les fredes i inclements costes d’aquest país. Per això, els noruecs tenen un coneixement i una experiència insuperables, que han anat perfeccionant constantment amb el pas del temps, en tots els aspectes relacionats amb aquest apreciat tresor del mar. Actualment, se’ls coneix també a tot el món per la manera en que gestionen els seus recursos marins de forma sostenible.
A tot el llarg de la costa noruega, les fredes aigües de l’Àrtic es troben amb la càlida corrent del Golf. Això produeix les fortes corrents i baixes temperatures que caracteritzen les seves aigües i donen lloc a les condicions perfectes per a la cria i desenvolupament del salmó noruec, que és molt valorat per la seva frescor, sabor i qualitat.
Com s’aconsegueix el seu insuperable sabor?
A més de les condicions inigualables en les quals habita, el secret del sabor del salmó de Noruega es troba en la forma en la que es cria. Des de la fresa fins que el salmó està madur, han creat un model sostenible reconegut a tot el món. El salmó es cria durant 3 anys a base d’una dieta que contribueix a un creixement saludable, garantint un peix de la millor qualitat.
La distribució és un altre element que juga un paper fonamental. Això es deu al fet que gràcies als processadors i distribuïdors d’alta categoria, és possible transportar el salmó noruec a tots els racons del món sense que perdi la seva frescor i sabor característics.
Les propietats més rellevants del seu consum
Són infinits els beneficis d’incloure aquest peix en la teva dieta habitual. El seu greix representa un important valor per a la salut, gràcies al seu elevat contingut en àcids grassos Omega-3.
A més, aquest salmó representa una important font de vitamines, sense deixar de costat el seu contingut en minerals com ara el fòsfor, el magnesi, el iode i el calci.
Un salmó que admet molts talls i presentacions
Entre els seus avantatges, també trobem que es tracta d’un peix que admet diferents talls i presentacions, la qual cosa el converteix en un aliment molt versàtil per cuinar, doncs es pot adaptar a una infinitat de receptes en totes les seves versions: fumat, bullit o cru.
Tens una gran varietat de plats i opcions per gaudir d’aquest salmó líder a nivell mundial, a què esperes per tastar-lo?
A més, ara a La Sirena per ser del Club, i gràcies al Norwegian Seafood Council, pots guanyar un viatge a Noruega comprant salmó i bacallà noruecs. Aprofita ara i fes clic aquí per descobrir les bases del concurs!