Aquest crustaci tan popular enamora per la seva suculenta carn, molt apreciada per a l’elaboració de mariscades, arrossos, sopes, cremes o amanides. El llamàntol és una joia des del punt de vista gastronòmic, gràcies al gust de mar que concentra i al contrast de textures a les diferents parts de la seva morfologia.
Existeixen diferents varietats de llamàntols, sent les més comunes l’europea i l’americana. El llamàntol d’origen europeu es caracteritza pels seus tons blavosos i foscos, mentre que l’americà és més vermellós.
Però a més del seu excel·lent gust i les possibilitats gastronòmiques que ofereix, el llamàntol és molt nutritiu! Es tracta d’un dels mariscs amb major quantitat de proteïnes, així com aminoàcids essencials que l’ésser humà no produeix. Així mateix, té un alt contingut en vitamina A (beneficiosa per a la vista) i gairebé totes les del grup B, claus per al metabolisme de les proteïnes.
Els seus avantatges nutricionals són similars als del besuc, ja que també aporta potassi, magnesi i fòsfor. A més, el llamàntol conté un ínfim percentatge de greix. En aquesta espècie de crustaci, la femella és més apreciada que el mascle degut a que té una mida més gran.
El temps de cocció és el responsable de la qualitat final de les receptes amb llamàntol. Com passa amb tots els aliments, el temps de cocció variarà segons la grandària de la peça, tot i que sol rondar els 17 minuts. Alguns experts asseguren que 5 minuts són suficients després de l’inici de l’ebullició.
Podràs elaborar una gran varietat de receptes exquisides amb el llamàntol. A La Sirena trobaràs llamàntols d’excel·lent qualitat ja cuits, crus o en crema.
També podràs posar a prova la teva originalitat culinària inspirant-te amb receptes de gourmet com l’arròs caldós de llamàntol i llagostins, el timbal de llamàntol, alvocat i salmó o les rodanxes de rap amb llamàntol.
Sorprèn als teus comensals preparant deliciosos menús amb el llamàntol com a protagonista!