Si t’agrada estar a l’última en el món dels foodies, segur que ja coneixes la Carolina Ferrer, una de les millors bloggers i instagramers de cuina i gastronomia. I aprofitant que ha viatjat aquesta Setmana Santa fins a Islàndia, país de procedència de la majoria dels productes de bacallà de La Sirena, la Carolina ens ha regalat unes fotos precioses i també ha elaborat una recepta deliciosa que ha compartit a La cocina de Carolina.
Tal i com ens explica al seu blog, durant el viatge la Carolina ha tingut l’oportunitat de visitar una empresa productora de bacallà, on ha pogut realitzar un recorregut per l’empresa i veure tot el procés de producció, des de l’arribada del bacallà del port, fins al procés de salaó i embalatge.
El bacallà de La Sirena, pescat a aigües islandeses, t’ofereix una excel·lent qualitat. El producte és congelat directament als mateixos vaixells de pesca perquè arribi a la teva cuina en les millors condicions.
Recepta d’hamburguesa de bacallà d’Islàndia amb allioli
La Carolina ha tornat recomanant a tots els aficionats a la natura que viatgin a Islàndia, però a més, no s’ha pogut resistir a preparar una original recepta d’hamburguesa de bacallà d’Islàndia especiada amb allioli. Per a elaborar-la ha utilitzat dos lloms de bacallà de La Sirena al punt de sal, un cogombre tallat a làmines, una cullerada de vinagre de vi blanc, 1/4 de cullerada de sucre morè de canya, dues cullerades de farina, mitja cullerada de pebre vermell picant (o dolç), oli d’oliva verge extra, dos panets de xapata de La Sirena, rúcula i salsa allioli.
Després de descongelar els lloms de bacallà, només hauràs de tallar-los a daus per obtenir-ne quatre peces i arrebossar-los amb la farina barrejada amb pebre vermell, fins que quedin daurats i cuits pel centre.
Ara només quedarà emplatar, col·locant el bacallà entre els panets de xapata untats d’allioli, amb les tires de cogombre macerades i les fulles de rúcula. ¡Una delícia!