Parlem d’un dels peixos més presents a la nostra cuina, especialment durant la Quaresma: el bacallà. Un aliment deliciós i nutritiu, que podem preparar en multitud de receptes, en porcions o esqueixat. Recorda que a La Sirena podràs comprar bacallà de la millor qualitat i dessalat, ja a punt per cuinar.
El bacallà és un dels productes més antics i habituals de les cuines del nostre país. Aquest peix habita en mars freds, raó per la qual el pesquem a Islàndia, entre l’Atlàntic Nord-est i el Mar de Noruega, i l’ultracongelem, per garantir que manté tots els seus valors nutricionals i les millors qualitats del peix fresc … i, sense anisakis , ja que la ultracongelació elimina els seus riscos.
A La Sirena trobaràs les millors peces de bacallà perquè puguis presumir de les teves millors receptes. Per a descongelar-lo, només l’hauràs de deixar a la nevera sobre una reixeta. Unes poques hores després, estarà a punt per cuinar-lo a la planxa, fregit, confitat, arrebossat … com més t’agradi! Tan sols necessita entre tres i deu minuts de cocció, encara que això dependrà del gruix de cada peça i del tipus de cocció.
A més, a les nostres botigues també podràs trobar bacallà esqueixat per a que preparis plats exquisits: còctel de marisc, brandada, truites, farcits (per pebrots del piquillo, canelons, carbassons, etc.), sopes i molts altres plats. Inspira’t en receptes com la del tradicional bacallà al pil pil, el bacallà esqueixat sobre piperrada o la deliciosa truita de bacallà.
Els nutrients que conté el bacallà
El bacallà és una excel·lent font de nutrients, ja que ens aporta seleni, vitamina D i omega 3.
És un peix amb poc greix i ple d’àcids grassos omega 3, essencials per a la protecció del sistema cardiovascular i el cor. De fet, una peça de bacallà de 200 grams cobreix el 70% de la quantitat diària recomanada de seleni, així com el 80% de la quantitat diària aconsellada d’omega 3.
Apunta’t al taller de cuina especial bacallà
T’agradaria sorprendre als teus convidats amb un bacallà amb vinagreta d’alvocat i gamba o gratinat sobre patates i espàrrecs? Apunta’t al taller de cuina “especial bacallà”! S’impartirà del 13 de març al 7 d’abril a Madrid, Barcelona, Girona, Tarragona i Terrassa. Les places són limitades, informa-te’n aquí.