Les barbacoes poden ser una activitat a l’aire lliure genial per a divertir-se amb la família i els amics. Normalment les barbacoes solen ser de carn, però et proposem que siguis més atrevit i les facis de peix, una opció més lleugera i original quan fa calor.
El principal motiu pel qual la barbacoa de peix no és molt popular és el temor al fet que el peix es trenqui o s’esqueixi sobre la graella. Aquí tens uns quants trucs i idees per a que triomfis en la teva propera barbacoa de peix!
Les divertides broquetes de peix
Les broquetes són una bona forma de coure peix o marisc de cocció ràpida com les gambes, el rap o les sardines, que de fet són els protagonistes de la tradicional espetada malaguenya. Les broquetes permeten subjectar el peix més petit, que podria caure entre els ferros d’una graella, a més de voltejar-lo per a la correcta cocció. Una vegada treguis les broquetes de gambes, de sípia o un altre peix de la graella, només et quedarà salar-les i afegir-hi un rajolinet d’oli d’oliva.
Graellada de peix i marisc amb salsa de llima
Has d’organitzar un àpat amb família o amics? Pensa en una gran graellada de peix i marisc amb una deliciosa i refrescant salsa de llima. Els xefs de La Sirena t’expliquen com preparar aquesta original recepta amb tots els beneficis del peix, el marisc i el suc de llima. La llima és baixa en calories, ajuda a fer la digestió, és rica en vitamina C i en minerals com el potassi, el coure, el calci, el ferro i el fòsfor.
Salmó a la graella
El peix pot ser molt delicat de coure a la graella. Per això és un truc molt utilitzat untar amb oli i embolicar amb paper d’alumini. Això et permetrà donar-li la volta sense que es trenqui o s’enganxi a la graella. En el cas de peixos de carn més ferma, com el salmó, pots simplement untar-los d’oli i posar-los a la graella.
Mariscs a la barbacoa?
Has sentit bé. També pots incloure mariscs com les cloïsses, els musclos, les escopinyes o les navalles a la barbacoa de peix. Només hauràs d’assegurar-te que has deixat en remull les peces que necessitin deixar anar la possible sorra. Escorre-les i ja només les has de col·locar damunt de la reixeta de la barbacoa i coure-les en el seu propi suc. Així assaborireu l’intens gust de mar i barbacoa!