Amb l’arribada del bon temps, cada vegada ens vénen més de gust els plans que impliquin terrasses al sol i aperitius deliciosos. L’hora del vermut és un clàssic entre els amics, que ens permet gaudir d’un boníssim pica-pica per a despertar la nostra gana abans d’un dinar o sopar.
Sembla, però, que les opcions de snacks durant el vermut són limitades: olives, patates braves, truita de patates… Però, i si busquem alternatives sanes a les tapes més clàssiques? A continuació et proposem algunes receptes originals i diferents per a un aperitiu més saludable pel teu pròxim vermut.
Els nachos: una alternativa a les patates xips
Els nachos són delicioses coques de blat de moro cruixents que pots acompanyar amb salsa guacamole, salsa de formatge o tomàquet picant. Aquest platet d’origen mexicà és un snack ràpid i fàcil que pots preparar en pocs minuts.
Rotllets de pernil serrà
Un dels aperitius més deliciosos és el pernil serrà. Per això, els rotllets de pernil curat són un entrant perfecte, perquè són fàcils de fer i deixen un gran sabor al teu paladar. Per a preparar-los només hauràs d’ eliminar la part de greix del pernil, i enrotllar-lo en petites tires.
Pots servir-los sobre una torrada integral amb tomàquet natural, o amanir-los amb una mica d’oli d’oliva i col·locar-los directament sobre una safata en forma circular. Si vols preparar un platet amb pernil una mica més sofisticat, fes un cop d’ull a la nostra recepta de manat d’espàrrecs amb pernil serrà i pera.
Crispetes gourmet
Quan parlem de crispetes de blat de moro immediatament pensem en el cinema, però la realitat és que es tracta d’un dels snacks més senzills i versàtils que existeixen. Substitueix la sal per condiments com el curri, la sal d’all o el xili en pols, i omple les teves crispetes de color i de sabor. Per a un resultat més deliciós, els hi pots afegir una cullerada de formatge parmesà.
Cigrons torrats
Vols una alternativa a les fruites seques? Doncs sorprèn als teus convidats amb aquest cruixent aperitiu. Per a preparar els cigrons torrats només necessites escórrer-los bé i assecar-los amb un paper de cuina. Després, escampa’ls sobre una safata i col·loca’ls al forn durant mitja hora, donant-los la volta de tant en tant. Quan es refredin, afegeix una cullerada d’oli d’oliva i sal marina. I a gaudir!
Què t’han semblat aquestes idees de snacks sans? Tasta’ls al teu pròxim vermut i comprova l’èxit d’aquestes senzilles receptes!