Malgrat que tots sabem que l’esmorzar és l’àpat més important del dia, passar a l’acció i gaudir d’un esmorzar equilibrat i saludable al mateix temps és un hàbit al que moltes persones no estan acostumades. Busques idees pels teus esmorzars que siguin fàcils de transportar? Aquí van algunes!
Segons els nutricionistes, per començar el dia amb energia hauríem d’incloure els següents grups d’aliments a l’esmorzar: hidrats de carboni (una ració de proteïna de bona qualitat i una mica de greix saludable, com l’oli d’oliva o l’alvocat), fruita (en suc o sencera) i aliments energètics (cereals integrals, fruita seca, greixos saludables, etc.).
Un esmorzar tropical
Comença la jornada amb un esmorzar ple de nutrients a base d’un remenat d’ous amb alls tendres, pebrots verds, oli d’oliva i sal. Acompanya el remenat amb algunes làmines d’alvocat.
La nit anterior, prepara un bol de iogurt natural barrejat amb xia i deixa’l reposar cobert a la nevera durant tota la nit. Al matí, afegeix-li flocs de civada, llavors (de gira-sol, carabassa, lli, etc.) i daus de mango o papaia. A més, t’aconsellem que acompanyis aquest ric esmorzar amb una infusió de menta fresca.
A l’estil japonès
Molta gent desconeix que els japonesos esmorzen aliments semblants als dels seus menjars i sopars. No obstant això, es tracta d’un dels esmorzars més saludables que existeixen. Es compon de sopa (que pot ser de miso o de vegetals), arròs blanc i peix. T’aconsellem preparar la sopa la nit abans o treure-la del congelador si és que la tens congelada. A més dels ingredients que acostumes a incloure a les teves sopes (el millor és que incloguis vegetals de fulla verda), t’aconsellem afegir un superaliment com les algues wakame.
Quant a l’arròs blanc, és aconsellable el japonès, l’integral o el basmati, encara que també pots trobar mescles d’arròs salvatge amb arròs negre i vermell. Finalment, pots triar peix d’àmplia varietat com el salmó o el lluç i et recomanem cuinar-lo al vapor o a la graella, acompanyat d’espècies com l’anet o el fonoll.
El més mediterrani
Posa a torrar unes llesques de pa integral de civada, ordi, espelta o blat sarraí. Serveix-les amb unes fulles d’enciam (o qualsevol altre vegetal de fulla verda), rodanxes de tomàquet i pollastre trossejat. Acompanya les torrades d’un batut de fruites de temporada i algun vegetal per completar l’aportació nutricional.
També et recomanem preparar les teves pròpies barretes de cereals i fruita seca a base de civada, ametlles, avellanes, llavors, mel i oli de coco.
Ja veus que totes aquestes idees són perfectes per prendre a casa o portar-les en recipients hermèticament tancats a la feina o a classe. A més, des d’ara a la Sirena trobaràs els nous bols d’esmorzar, receptes amb les quals obtindràs tota l’energia necessària per afrontar el dia. Les tres propostes són puré d’”azaí” amb fruita i cereals, iogurt estil grec amb fruita i cereals i iogurt baix en greix amb fruita i granola, que es poden consumir en qualsevol moment i a qualsevol lloc una vegada descongelats.
El nostre últim consell és molt senzill: si ets d’aquelles persones que es desperten sense gana, hauries d’intentar preparar sopars més lleugers i compensar-ho amb un bon esmorzar.