Coneixes la nova tendència dels poke bowls? Aquesta és, sens dubte, l’última moda en alimentació que està seduint cada vegada a més persones que es preocupen per mantenir una dieta sana i equilibrada. T’expliquem els secrets d’aquest plat hawaià que pots incorporar als teus tuppers per gaudir d’una dieta exòticament deliciosa.
T’has fixat en aquestes curioses fotos de bols replets de multitud d’ingredients que estan apareixent als perfils socials dels foodies? Es tracta del boom pel poke bowl, un plat hawaià que triomfa per ser sa, refrescant, colorit i fàcil de combinar amb una gran quantitat d’ingredients.
Pren nota, perquè t’expliquem els elements principals d’un bon poke!
La base. Tot poke bowl compta amb una base que tradicionalment sol ser d’arròs blanc o arròs integral. Tot i així, altres variants opten per la quinoa, el mill, el blat, altres cereals o fins i tot hortalisses.
Els vegetals, tubercles i fruites. Les verdures són imprescindibles en aquest plat. Enriqueix el teu poke amb els teus vegetals preferits: enciam, coriandre, julivert, cogombre, raves, col morada, fonoll, mànec, ceba, alvocat, tomàquets “cherry”, bimi, carbassó, pastanaga, cibulet, edamames, espinacs, remolatxa, gingebre, brots de soia o altres germinats… tens una infinitat d’opcions!
El peix. Tradicionalment, el peix és l’ingredient principal d’aquest plat. Els més comuns són el salmó, la tonyina i les gambes, ja siguin crus o macerats, però cal tenir en compte que és molt important que sigui peix de la màxima qualitat. Per aquest motiu, et recomanem visitar les opcions que t’ofereix la botiga online de la Sirena. Per a les opcions veganes o vegetarianes, els poke bowls inclouen daus de tofu, síndria o tempeh, per exemple.
Amaniments, condiments i salses. Els poke bowls es complementen amb algues (una de les mescles més populars és el furikake, una mescla d’algues i llavors de sèsam). Les algues són riques en nutrients i aporten un toc exòtic, fresc i saborós. Altres salses i condiments poden incloure la soia, la maionesa de wasabi, bolets, pèsols de wasabi, shoyu, el iogurt natural, el suc de llimona, l’oli de sèsam, el vinagre d’arròs, el caviar o el xili fermentat, entre molts altres.
Què et sembla aquest plat modern i refrescant? Ara només et queda posar-te el davantal i tastar aquesta deliciosa recepta, ideal per preparar un tupper sa i deliciós segons les teves preferències. Bon profit!