Has tastat alguna vegada les cues de rap al forn? El rap és un peix amb moltes possibilitats culinàries i que està molt present a la nostra cuina tradicional de dieta mediterrània, amb una textura suau i un sabor excel·lent.
Cuinar el rap al forn és una opció senzilla per preparar una deliciosa recepta en molt poc temps. Aquí tens els nostres consells!
Les curiositats del rap
De cap més gran que el cos, el rap és un peix blanc molt apreciat, ideal per a dietes de control de pes o en cas de patir algun trastorn digestiu. Conté proteïnes d’alt valor biològic, així com diferents vitamines i minerals. Destaquen el potassi, el fòsfor, el magnesi i el ferro d’aquest peix.
De consistència ferma i saborosa carn, el rap només té una espina cartílag central, que el fa molt còmode per preparar i menjar, el que resulta perfecte per als nens i les persones que busquen evitar els peixos amb molta espina.
A més, el rap pot preparar-se a la planxa, al forn i al vapor, per citar només tres exemples.
Com cuinar el rap?
A la Sirena trobaràs rap de primera qualitat en diferents talls llestos per cuinar. Per descongelar les cues de rap, només hauràs de deixar-les a la nevera dins d’un recipient i sobre una reixeta, perquè els sucs de la descongelació quedin a part. Tot i així, si no tens temps i les vols cuinar al vapor, bullides o al forn, podràs cuinar-les directament congelades.
Abans de cuinar el rap, talla amb unes tisores les fines pells que el recobreixen, i així evitaràs que s’encongeixi en cuinar-lo.
Les rodanxes i les cues i puntes de rap t’aniran d’allò més bé per fer suquets, sarsueles i altres guisats. Les cues també pots preparar-les al forn, per exemple amb patates o amb pebre dolç per fer el tradicional rap allagostat. No deixis de descobrir la nostra recepta de cua de rap al forn amb gamba vermella i salsa romesco.
Cuinar el rap al forn permet estalviar temps i aconseguir un sabor inigualable. Gaudeix de les delícies de les cues de rap al forn!