L’hamburguesa és un dels plats més populars i estesos a tot el món i pràcticament es pot trobar a qualsevol lloc, amb independència dels costums gastronòmics de cada país.
Un altre dels avantatges de les hamburgueses és que són molt senzilles d’elaborar a casa, a restaurants o per preparar-les en format take away, un fet que ha ajudat a la seva ràpida expansió.
Però a més de la típica hamburguesa de carn, a La Sirena ens agradaria explicar-te que és possible gaudir d’aquest plat mentre cuidem la nostra alimentació. Tot això gràcies a una exquisida hamburguesa de verdures o Green Burger.
Aquesta és una proposta que ofereix una gran aportació nutricional i resulta perfecta perquè els més petits consumeixin verdures d’una forma original i gustosa.
La versió vegetal de l’hamburguesa convida a tastar-la en multitud de sabors: d’albergínies, de bròquil, de pastanaga o de pèsols, entre altres opcions. Les verdures congelades són perfectes per a aquesta recepta, ja que tens a la teva disposició una àmplia varietat de verdures durant tot l’any. A més, i gràcies al procés d’ultracongelació, mantenen tots els nutrients i com que ja venen rentades i tallades, permeten no malgastar aliments i disminueixen el temps de preparació.
No et perdis la recepta de la nostra hamburguesa feta amb ensalada russa i bròquil. Per a elaborar aquesta Green Burger necessitaràs:
- 400 g. d’ensalada russa congelada
- 75 g. de bròquil congelat
- 1 ou
- Sal i pebre
- Farina
- Oli d’oliva
Preparació:
Preparar hamburgueses saludables és tan fàcil que, per començar, només hauràs d’abocar totes les verdures a una cassola amb aigua i sal per deixar-les bullir durant 5 minuts. Una vegada escorregudes, salta les verdures a una paella amb una mica d’oli d’oliva.
Quan la verdura estigui cuita, passa-la a un recipient i afegeix l’ou, una culleradeta de farina i una mica de pebre. Assegura’t de barrejar bé els ingredients, fins que quedi una massa compacta a la qual es pugui donar forma d’hamburguesa. Si notes que la massa està excessivament tova, et recomanem afegir una mica més de farina. També es poden introduir les hamburgueses durant uns minuts al frigorífic perquè quedin més compactes.
Per acabar de preparar les hamburgueses, afegeix una mica d’oli a una paella o directament a la planxa, i daura-les fins que tinguin un bon color per tots dos costats. Tingues en compte que és convenient no deixar passar gaire temps, doncs les verdures ja estan cuinades. Veuràs com les Green Burger agraden a tota la família!
Recorda que menjar verdures diàriament és fonamental per mantenir-nos sans. Les verdures congelades són una peça clau en la nutrició de les persones, i amb l’objectiu de fomentar el seu consum i conscienciar a la societat sobre la necessitat d’incorporar aquests aliments en la dieta diària com a hàbit de vida saludable, l’Asociación Española de Fabricantes de Vegetales Congelados, ASEVEC, té en marxa un espai a Internet, que permet conèixer amb profunditat i rigor el món de les verdures ultracongelades.
A la pàgina web es pot veure des del procés de fabricació de les verdures congelades, les zones espanyoles on es recullen les diferents varietats, consells de salut i fins al seu millor tractament i ús a la cuina per a elaborar deliciosos plats.