Les fruites, les verdures i les hortalisses haurien de ser la base de la nostra alimentació, encara que no sempre és fàcil que la nostra família, especialment els nens, mengin les quantitats diàries recomanades d’aquests aliments tan saludables. Des de la Sirena volem proposar-te algunes senzilles receptes perquè puguis oferir-los plats de verdures en els quals afegint carn, formatge o altres ingredients, es converteixin en irresistibles!
Un truc per a les cremes de verdures
Els purés o cremes de verdures són ideals per a qualsevol menú familiar, però sovint poden semblar avorrits a ulls dels més petits. Les cremes de carabassa, porro, pastanaga, carbassó o pebrot són delicioses i saludables, així que si els nens no volen menjar-les, t’aconsellem afegir una mica de formatge, uns crostons i petits daus de pollastre o bacó. Tu coneixes millor que ningú els gustos familiars, així que inspira’t per una bona causa: la salut de tota la família!
Et donem la benvinguda al món dels farciments!
Pebrots, carbassons, albergínies, tomàquets, carabassa, col… Moltes de les verdures que trobaràs als mercats poden elaborar-se de multitud de maneres. Oblida’t de l’avorrida verdura bullida i prepara plats diferents que siguin més atractius per tots.
Els farciments poden ser una forma molt original de fer més gustoses les verdures. Prova a farcir els pebrots amb un sofregit de carn i ceba, per rematar la seva cocció al forn amb una capa de formatge gratinat. També pots farcir flors de carbassó o tomàquets amb formatge tipus ricotta o mozzarella, per exemple. I no oblidis donar un toc especiat afegint unes fulles d’alfàbrega o de julivert al moment de servir aquests deliciosos plats.
Les verdures saltades, una opció que agrada a tots
Les verdures poden ser les protagonistes d’exquisits saltats. Els espàrrecs saltats, per exemple, són una molt bona opció per combinar amb tot tipus de carns, peixos i mariscs.
El carbassó, tallat en mitges llunes, pot saltar-se amb ceba tendra, unes dents d’all i pebre, per acabar amanint-se amb ametlles laminades, anet fresc i oli d’oliva verge. Una opció addicional és el saltat de mongeta verda amb salsa de tomàquet, all i tires de pernil. Us encantarà!
L’irresistible pastís o quiche de verdures
Per acabar, et recordem que un pastís o una quiche de verdures sempre tindran un aspecte molt més atractiu que un plat de verdura bullida. Tant la quiche com el pastís poden incloure verdures combinades amb carn picada o bacó. Acompanya la carn amb bolets, carbassó, ceba, alls tendres, tomàquets cherry o fins i tot pebrots per a un resultat espectacular.
Recorda que pots preparar la quiche amb una base de pasta brick o de pasta de full que trobaràs en la teva botiga online de La Sirena.
Amb aquests trucs, ja no tindràs excusa per cuinar deliciosos plats amb verdures!