El fred i el mal temps poden arribar acompanyats de conseqüències importants per a la nostra salut. Durant aquesta estació ens enfrontem als típics refredats i brots de grip, i és per això que hem de posar-ho tot de la nostra part per intentar prevenir aquestes malalties. Descobreix com practicar una alimentació saludable pot ajudar-te a sentir-te millor durant l’hivern!
En aquestes dates la ingesta d’aliments calòrics és més elevada en comparació a la resta de l’any, sense esmentar que el consum d’aigua disminueix amb l’absència de la calor. En aquest sentit, és important que atorguis a les verdures el protagonisme en les teves preparacions culinàries, ja que en contenir una gran quantitat d’aigua, vitamines i minerals, t’ajudaran a reforçar el teu sistema immunològic i a mantenir-te hidratat.
Les verdures congelades poden convertir-se en les teves grans aliades per a les teves preparacions hivernals. Perquè a més de disposar a la Sirena d’una oferta molt variada d’aquests aliments, poden ajudar-te a elaborar multitud de deliciosos plats mantenint en cadascun d’ells totes les propietats, com si acabessin d’ésser recol·lectats. Gràcies a les verdures congelades pots aprofitar totes les propietats antivirals i antioxidants!
A continuació, compartim amb tu algunes delicioses receptes realitzades amb verdures congelades, perfectes per amenitzar un dia de fred. Segur que us encantaran!
Cols farcides
Ingredients:
– 12 cols de Brussel·les
– 2 pits de pollastre
– 1 ceba
– 100 g. de pebrot vermell
– 100 g. de carbassó tallat en daus
– 2 daus d’all picat
– 100 g de tomàquet fregit
– Encenalls de formatge parmesà
– Sal
– Pebre negre
– Oli d’oliva
La preparació d’aquest plat és summament senzilla, i les mesures corresponen a una recepta per 4 racions. El primer pas és treure les verdures del congelador i, en una olla amb aigua i sal, coure-les entre 4 i 5 minuts. Després has de realitzar un forat a les cols per emplenar-les, amb cura de no arribar ni als extrems ni al fons.
El següent és posar-les en un recipient apte per a microones i afegir un rajolinet d’oli d’oliva. Cobreix amb paper de film i fica-les durant 5 minuts al microones a màxima potència. D’aquesta manera conservaràs el color verd intens de les cols. Seguidament, afegeix un rajolinet d’oli d’oliva en una paella i afegeix-hi la ceba i l’all quan l’oli estigui calent.
Quan l’all i la ceba comencin a transparentar, afegeix el pebrot i el carbassó en dauets i el que has tret de l’interior de les cols, i deixa que se sofregeixi a mitja temperatura durant 5 minuts. Afegeix el pit de pollastre tallat molt menudet i quan el pollastre hagi agafat color, rega amb el tomàquet fregit. Salpebra al teu gust i emplena les cols amb la barreja.
Canelons de verdures
Ingredients
– 16 làmines per canelons
– 1 ceba
– 2 daus d’all picat
– ½ bossa de pastanagues en rodanxes
– 100 g de mongetes verdes
– 60 g de coliflor
– 100 g de pèsols
– 3 cullerades de tomàquet fregit
– Formatge ratllat
– Oli d’oliva verge extra
– Sal
Per a la beixamel:
– 2 cullerades de farina
– ½ l de llet sencera
– 2 cullerades d’oli d’oliva
– Nou moscada
– Sal
– Formatge ratllat
El primer pas per elaborar aquesta recepta és treure les verdures del congelador i en una olla amb aigua i sal, coure-les entre 4 i 5 minuts. Posa en remull durant mitja hora les làmines per canelons en aigua calenta. Després, en una paella, afegeix la ceba i l’all per començar a fer el sofregit. Una vegada comencin a transparentar, afegeix la pastanaga i la coliflor tallades en dauets i els pèsols.
Quan les verdures es comencin a daurar, afegeix el tomàquet fregit i espera que es redueixi l’aigua que es pugui produir. Estén en una safata paper de cuina i posa les làmines de canelons que ja tindràs blanques i llestes per manipular i, posteriorment, asseca-les amb un altre paper de cuina. Agrega una cullerada del farciment de verdures, tanca sobreposant el principi de la làmina amb el final i col·loca tots els canelons en una safata.
Per a la beixamel, afegeix un parell de cullerades d’oli i la farina per fer una roux. Quan estigui daurat, agrega la llet i remou amb unes varetes fins que agafi textura de beixamel per gratinar. Cobreix amb la beixamel els canelons i ratlla formatge parmesà pel damunt. Porta al forn amb el grill posat a 250º i gratina fins que la superfície estigui daurada i cruixent.
Les verdures congelades al nostre país
Les verdures congelades són una peça clau en la nutrició de tots, i amb l’objectiu de fomentar el seu consum i conscienciar a la societat sobre la necessitat d’incorporar aquests aliments en una dieta diària com a hàbit de vida saludable, l’Asociación Española de Fabricantes de Vegetales Congelados, ASEVEC, té en marxa un espai a internet que permet conèixer en profunditat els beneficis de les verdures congelades.
A la pàgina web es pot apreciar tot el procés de fabricació de les verdures congelades, les zones espanyoles on es recullen les diferents varietats, consells de salut i el seu millor tractament i ús a la cuina. Elabora deliciosos plats a base de verdures congelades i millora la teva salut durant aquestes dates!